Mattaar en Italiaander doen winterevenement in Heerlen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Remco Mattaar en Tim Italiaander gaan het komende winterevenement in Heerlen neerzetten.

Volgens plan gaat Mattaar de activiteiten organiseren en zal het bedrijf van Italiaander de aankleding en vormgeving verzorgen. De onderhandelingen bevinden zich in een afrondende fase. B en W nemen naar verwachting dinsdag een besluit.

Mattaars organisatiebureau Remcom tekende in het verleden onder meer voor de buitenevenementen rond Serious Request. Het bedrijf van Tim Italiaander organiseerde dit jaar het dancefestival Neverland in Landgraaf.

Steun
Mattaar en Italiaander hebben de steun van het Bongerdkwartier en het Pancratiusplein. Breed draagvlak voor het winterevenement is een voorwaarde van de gemeente, die een aanjaagsubsidie van een ton ter beschikking stelt. Een comité van ondernemers gaat als klankbord dienen. Heerlen nam onlangs afscheid van bureau Incredible, dat afgelopen winter Holy Moly! organiseerde en minder draagvlak genoot.

HP Nieskens en Jesse Linssen, de mannen achter ParkCityLive en Limburgs Mooiste, zijn afgevallen. Zij hadden het evenement onder verantwoordelijkheid van de gemeente willen organiseren, via een stichting. Heerlen voelt daar niets voor.

Nieskens: "Wij vinden dat zo’n evenement beter niet kan worden georganiseerd door mensen die daarmee geld hopen te verdienen. Het moet primair om de stad gaan en bezoekers warm te maken voor de Heerlense binnenstad.’’

Geen risico
Nieskens en Linssen wilden verder geen ondernemersrisico lopen om hun eigen, goedlopende evenementen niet in gevaar te brengen. Linssen: "Wij hebben de handen sowieso vol aan onze eigen activiteiten. Ik hoop echt van harte dat Heerlen dit jaar een passend en succesvol winterevenement krijgt.’’

Door Siebrand Vos
Heerlen