Enorme brand op industrieterrein Panningen

In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Panningen een grote brand uitgebroken.

De brand ontstond omstreeks half vier in een bedrijfsverzamelgebouw, waar onder andere een dakdekkersbedrijf en een metaalsnijderij is gevestigd. In het gebouw zijn ook auto's opgeslagen. Bij het uitbreken van de brand was niemand in het pand aanwezig.

Grote schade
De schade is groot. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Een deel van het dak van het bedrijvenverzamelgebouw is ingestort. Op het terrein moest een tank, gevuld met 25 kuub stikstof, nat worden gehouden om verder explosiegevaar te voorkomen.

Rond half zeven in de ochtend was de brand onder controle. Het nablussen zal nog uren in beslag nemen. Bij metingen van de brandweer zijn geen concentraties van gevaarlijke stoffen meer vastgesteld. Het afgesloten gebied wordt zo klein mogelijk gehouden, zodat andere bedrijven op het terrein vrijdag bereikbaar zijn.

Acht voertuigen
De vlammen sloegen midden in de nacht al snel metershoog uit het dak van het bedrijfsverzamelgebouw. Bij het bestrijden van de enorme brand, die al snel werd opgeschaald naar het hoogste niveau, zijn brandweerkorpsen uit de hele regio ingezet. Acht blusvoertuigen, vier waterwagens en twee hoogwerkers kwamen ter plekke. Brandweerlieden uit Horst, Roermond en Venlo assisteerden hun collega's uit Panningen.

Rookontwikkeling
Bij de brand is veel rook vrijgekomen. Buurtbewoners hebben het advies gekregen om ramen en deuren dicht te houden. 

Het is nog niet bekend hoe de brand is kunnen ontstaan. 

Bron video: Track '88

Door Angela Janssens
Peel en Maas