Nieuw seizoen dirigeerworkshop ‘De Maestro’ van start

Bron © VIA Limburg

Deelnemer tijdens het praktijkgedeelte van De Maestro bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort. Afbeelding: Jurriaan Hodzelmans

Ook in 2018/2019 biedt de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen dirigenten en directiestudenten van het conservatorium de mogelijkheid om een cursus Directie te volgen. In ‘De Maestro’, onder leiding van Jan Cober, maken de deelnemers in zes workshops kennis met alle aspecten van het vak. De eerste workshop vindt plaats op zaterdag 13 oktober van 9.00 tot 16.30 uur bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort.

Elke cursusdag bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Gastdocenten uit de praktijk verlevendigen het theoriegedeelte en een HaFaBra-orkest fungeert in de middag als praktijkensemble. De eerste workshopdag heeft als thema ‘Circus - de basisaspecten van het dirigentenvak versus de valkuilen uit de praktijk.’ Het LBM Jeugdorkest treedt hierbij aan als praktijkorkest. Op 1 december staat de workshop in het teken van ‘Limburgse componisten - traditie en toekomst’. Het componeren voor een blaasorkest staat die dag centraal. De overige workshopdagen zijn op 19 januari, 16 maart, 11 mei en 29 juni 2019. Het volledige cursusprogramma is te vinden op www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro.

Deelnemen aan ‘De Maestro’ kan op twee manieren. Als actieve deelnemer of als auditor. De kosten voor actieve deelname bedragen € 100,- per persoon per workshopdag. Auditoren betalen € 55,- per workshopdag. De bedragen zijn inclusief het cursusmateriaal, consumpties en een lunch. Inschrijven via www.lbmblaasmuziek.nl/de-maestro-deelnemen.

Door Vera Feltges
Leudal