Verburgh vervangt afwezige Jensen bij Roda

Richard Jensen. Afbeelding: De Limburger

Roda JC begint zaterdagavond met Niels Verburgh in de basis tegen NEC.

De Belgische verdediger neemt de plek in van Richard Jensen. Die moet de topper laten schieten omdat hij op pad is met Jong Finland.

Vervelend
Trainer Robert Molenaar baalt van zijn afwezigheid. “Ik vond het wel vervelend dat we hem moeten missen, zeker omdat hij zelf ook liever wilde blijven.” Roda probeerde Jensen nog in Kerkrade te houden, maar Finland eiste hem op. “Die bondscoach zegt dat hij hem nodig heeft en daar kan ik me dan ook weer alles bij voorstellen. Het zij zo, klaar. Je moet als club gewoon zorgen dat je de boel voor elkaar hebt. Als je weet dat je internationals hebt, weet je ook dat je die af en toe kwijt bent.” Bij de tegenstander ontbreken zaterdag overigens ook twee spelers. Josef Kvida is op pad met Jong Tsjechië en Ole Romeny is opgeroepen voor Nederland onder 19.

Initiatief
Met NEC wacht Roda opnieuw een titelkandidaat als tegenstander. Molenaar hoopt dat zijn ploeg dit keer wat meer het initiatief kan nemen, iets dat vorige week tegen FC Twente (3-1 verlies) niet lukte. “Dat wil ik graag zien, daar zetten we op in. We hebben de wedstrijden tot nu toe nog niet kunnen domineren op een manier waarop dat zou kunnen.”

Roda JC – NEC begint zaterdagavond om 20:45 uur. Er worden dik achtduizend toeschouwers verwacht in Kerkrade.

Bekijk hier de vijfde aflevering van het online voetbalprogramma 'Komt dat Schot':

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen