Lili en Howick vlak voor uitzetting spoorloos verdwenen

Afbeelding: ANP

Howick en Lili, de kinderen die deze zaterdag zouden worden uitgezet naar Armenië, worden vermist. Ze zijn vannacht bij hun pleeggezin weggelopen. Dat bevestigt het ministerie van Justitie.

Vrijdag besliste de rechter definitief dat de twee kinderen uitgezet zouden worden. Hun advocaat probeerde de uitzending met een rechtszaak alsnog te voorkomen, maar dat was tevergeefs.

Advocaat Flip Schüller stapte naar de rechter omdat het slecht gaat met de moeder van de kinderen, die al in Armenië is. Volgens een onafhankelijke psychiater moet de moeder worden opgenomen in een kliniek. Dat zou betekenen dat de kinderen zes maanden in een tehuis moeten worden geplaatst.

Eerdere rechterlijke uitspraken kwamen hiermee volgens de advocaat op losse schroeven te staan. De rechtbank in Amsterdam wees vrijdagavond laat het verzoek van de advocaat af

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen