Parkstad Culinair op koers

Hans van Wolde (rechts) samen met de uitbater van Rudy's uit Landgraaf. Afbeelding: Mark Meijer

Parkstad Culinair op het Pancratiusplein in Heerlen gaat zondag de vierde en laatste dag in.

Het bourgondische eetfeest telt dit jaar acht deelnemers, waaronder het sterrenrestaurant Cucina del Mondo. De zaterdag meegerekend zit het evenement qua bezoekersaantal op koers.

Kaviaar
Op Parkstad Culinair kun je tegen een zacht prijsje (acht euro) genieten van een oliebol met een toefje kaviaar. Voor een aantal van die bollen, met elk een flinke klodder zwart goud er op, bedraagt de rekening overigens 120 euro. Maar dan krijg je er wel een fles champagne bij.

Amuse
Voor lekkerbekken die het wat rustig aan willen doen, valt er ook het nodige te genieten. Voor 2,40 euro is er al een amuse te verkrijgen.

Hamburger
Veel aftrek vindt de, volgens een vakblad, beste hamburger van Nederland. Geserveerd door Rudy's American Diner uit Landgraaf. De snack kon ook de goedkeuring wegdragen van sterrenkok Hans van Wolde van het Maastrichtse Beluga, een van de bezoekers van Parkstad Culinair.

Door Marcel de Veen