Leidingenbrug van brouwerij Gulpener leidt tot onrust

Afbeelding: Rob Oostwegel

De plannen van brouwerij Gulpener voor een leidingenbrug over de drukke Rijksweg zorgen in Gulpen voor onrust. Dinsdag geeft het bedrijf tekst en uitleg.

Met de bouw van een nieuw brouwhuis in Gulpen is het dorp in zijn nopjes. Het betekent dat de brouwerij, die voor werk en bedrijvigheid zorgt, in Gulpen blijft.

Leidingenbrug
Maar de nieuwbouw aan de overzijde van de Rijksweg leidt er wel toe dat een stuk of veertien leidingen naar de andere kant van die drukke weg moeten. Gulpener wil daarvoor een leidingenbrug maken, hoog boven de weg. En dat zorgt voor enige ruis.

Sinds het nieuws over de plannen van Gulpener bekend werd, wordt oppositiepartij Fractie Franssen overstelpt met vragen van verontruste buurtbewoners, zegt fractievoorzitter Robbert Dautzenberg.

Duidelijkheid
Hij heeft het college inmiddels gevraagd om meer duidelijkheid te geven. De uitbreiding van de brouwerij heeft nogal wat consequenties, benadrukt hij.

Niet alleen voor de mensen die bij Gulpener werken, maar ook voor de uitstraling van het dorp, en daarmee voor het toerisme. Fractie Franssen wordt op haar wenken bediend. De brouwerij belegt dinsdag een informatiebijeenkomst waarin zij haar plannen nader toelicht. In een eerder stadium heeft het bedrijf de naaste buren al bijgepraat.

Door René Wilems
Gulpen-Wittem