Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Eten en drinken

Jager en slager maken bitterballen van Limburgs wilde zwijnen

Jager en slager maken bitterballen van Limburgs wilde zwijnen

Foto: Focuss 22

Gulpen - Smeuïg, mild gekruid en goed gevuld (30 procent) met vlees van Limburgse wilde zwijnen. Dat is de ‘wild zwijn bitterbal’, die maandag is gepresenteerd én geproefd bij de opening van ‘La Saison Culinaire de l’Euregio’ in kasteel Wittem in Eys-Wittem.

Het is aldus slager Roy Kusters en jager Robert Puts de eerste keer dat in Limburg een bitterbal is gemaakt van Limburgse scharrel wilde zwijnen.

Doel  is om "meer mensen enthousiast maken voor het eten van wild",  aldus de slager uit Margraten. Ook hopen jager en slager met hun Project ‘van jager tot slager’ een duurzame oplossing te bieden voor het toenemende aantal wilde zwijnen, die her en der in Zuid-Limburg opduiken ...