Deelnemers Kansrijk in de Wijk: ‘Meer klusjes voor ouderen en gehandicapten’

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Het project Kansrijk in de Wijk zou zich meer moeten richten op klussen voor ouderen, gehandicapten en verenigingen.

Dat vinden de partijen die deelnemen aan het project. Kansrijk in de Wijk geeft bijstandsgerechtigden de kans werkervaring op te doen en (weer) in een arbeidsritme te komen. Bij het project werken de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck, werkvoorziening de Risse Groep, groenbedrijf Prio Verve en het gemeentelijk re-integratiebureau Werk.kom samen.

Herstart
Kansrijk in de Wijk werd na enkele jaren stilgelegen te hebben vorig jaar weer opgestart. In het afgelopen jaar namen 24 personen aan het project deel. Zes van hen zijn ondertussen uitgestroomd naar werk, van wie drie naar Prio Verve. Een van de deelnemers is aan de slag gegaan bij de Risse Groep.

Volgens de deelnemende partijen is daarmee gebleken dat Kansrijk in de Wijk een goede manier is om bijstandsgerechtigden te activeren en actief te houden.

Uitbreiding activiteiten
De gemeente Weert wil het project dan ook weer een jaar voorzetten en trekt daar 35.000 euro voor uit. Daarbij wordt wel als kanttekening geplaatst dat de activiteiten van Kansrijk in de Wijk uitgebreid zouden moeten worden.

De deelnemers aan Kansrijk in de Wijk verrichtten in het afgelopen jaar voornamelijk klussen in de openbare ruimte, zoals plantsoenen en andere groenvoorzieningen. Bij soortgelijke projecten elders in het land verrichten de deelnemers ook klussen en hand- en spandiensten voor ouderen, mensen met een beperking en voor verenigingen.

Als dat in Weert ook gebeurt, kan het project meer betekenis krijgen, vinden de deelnemende organisaties.

Door Leon Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Nederweert