Droomplein de Wieër onthult kunstwerk

Bron © VIA Limburg

Afbeelding: De Wieër

Bij het Droom- en Doeplein De Wieër in Heerlerheide wordt vrijdag een kunstwerk onthuld. De afgelopen tijd is er gewerkt aan de zogeheten 'Steengang Glück Auf'.

De bouwer van de steengang is Matthijs de Bruine. Met ondersteuning vanuit Schunck is hier een kunstwerk gemaakt door Terence Oey en Sarah Talsafi. Het kunstwerk zal vrijdag 14 september om 15.15 uur officieel worden geopend door wethouder Jordy Clemens.

"Het Droomplein is als ontmoetingsplek voor jong en oud ontstaan op een plek van afgebroken huizen", vertellen initiatiefnemers Lex Emonds en Martin van der Heyden, die met secretaris Maikel Crutzen het bestuur van de Wieër vormen. "Het mijnverleden van Heerlerheide wordt nu zichtbaar gemaakt op een wijze die de leefbaarheid van de wijk ten goede komt."

Onze Buurt
De Wieër in Heerlerheide is één van de initiatieven die genomineerd is voor ‘Onze Buurt 2018’. Onze Buurt is een actie van Limburgse woningcorporaties, met hulp van het Oranje Fonds en de provincie. Doel is om buurtbewoners aan de verfraaiing van hun omgeving en onderlinge contacten te laten werken. Winnende initiatieven  krijgen een startkapitaal.

Door Frank Benneker

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen