Räikkönen stopt als coureur bij Ferrari en gaat naar Sauber

Kimi Räikkönen in zijn Ferrari. Afbeelding: Getty Images

Kimi Räikkönen vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ferrari. De Scuderia heeft nog niet bekend gemaakt wie de opvolger van de Fin wordt, maar dat kan bijna niemand anders dan het toptalent Charles Leclerc zijn.

Räikkönen meldt op zijn instagrampagina dat hij de komende twee jaar bij Sauber tekent. Voor welke rol is vooralsnog onbekend. Bij de Zwitserse renstal keert Räikkönen terug naar waar hij zijn Formule 1-carrière in 2001 begon. 

'Geweldige teamspeler'
"Kimi neemt aan het einde van dit seizoen afstand van zijn huidige rol", schrijft teambaas Maurizio Arrivabene in het persbericht. "Gedurende zijn jaren bij het team, is zijn toevoeging, als coureur en als mens, fundamenteel geweest. Hij heeft een beslissende rol gespeeld in de groei van Ferrari en was altijd een geweldige teamspeler. Als wereldkampioen zal hij altijd onderdeel van de historie en de familie zijn."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) opWereldkampioen
Kimi Räikkönen werd in 2007 wereldkampioen bij Ferrari. Hij is vooralsnog de laatste coureur die de wereldtitel wist binnen te halen voor het meest roemruchte team uit de Formule 1. Räikkönen verliet Ferrari in 2009 en focuste zich op de rallysport. In 2012 keerde hij terug in de koningsklasse van de autosport bij Lotus, waarna hij twee jaar later weer voor Ferrari tekende. In zijn tweede periode bij Ferrari wist Räikkönen nog geen race te winnen.

Leclerc
Als opvolger wordt de Monegask Leclerc genoemd. De jongeling werd vorig jaar wereldkampioen in de Formule 2 en maakt dit seizoen indruk bij Sauber. Leclerc zit in het opleidingsprogramma van Ferrari en wordt gezien als een toekomstig wereldkampioen.

 

Door AD/Tim Engelen