Belg sterft in vuurzee na opzettelijk inrijden op crèche

Foto ter illustratie Afbeelding: Shutterstock

In het Vlaamse Keerbergen is de bestuurder van een bestelwagen met opzet ingereden op een in een woonhuis gevestigde kindercrèche en daarbij verbrand.

In de opvang waren op dat moment geen kinderen aanwezig.

In brand
Na de opzettelijke aanrijding vloog het voertuig in brand evenals de woning en de daarin gevestigde kinderopvang. De bestuurder kwam bekneld te zitten in de bestelwagen en kwam in de vlammen om het leven. Het lukte de brandweer niet de man tijdig uit de brandende wagen te halen. Behalve de bestelauto brandde ook de woning volledig uit.

In scheiding
De omgekomen dader is de echtgenoot van de eigenaresse van de crèche. Het paar lag in scheiding, meldt Het Laatste Nieuws. De vrouw moest dinsdag naar de rechter, die de scheiding zou uitspreken.

Haar bijna ex-man kon dat niet verkroppen en zou daarom op het pand zijn ingereden. Voor zijn daad vulde de man de bestelauto met jerrycans vol benzine, weet Het Nieuwsblad. 

 

 

 

Opzettelijk
Na de opzettelijke aanrijding zat de bestuurder van de bestelauto bekneld in zijn voertuig. Hij moest door de brandweer uit het voertuig worden gehaald. Door de klap ontstond brand in de kinderopvang. De brandweer is druk bezig het vuur te blussen.

De eigenaresse van de crèche moest vandaag naar de rechtbank omdat ze zou scheiden van haar man. De bijna ex-man kon dat niet verkroppen en zou daarom in de crèche gereden zijn. 

Door Redactie