JTP Event brengt werkgevers en jonge werknemers bij elkaar

The Grand Student Hall. Afbeelding: Bas Quadvlieg

Het Jongeren Team Parkstad houdt vrijdag het JTP Event. Dit een bijeenkomst voor jongeren uit de regio Parkstad. Op deze dag krijgen zijn informatie over werk, scholing en dagbesteding en worden ze geïnspireerd om hun talent te zoeken.

Op de dag zijn vijftien werkgevers uit de regio te vinden. "Het zijn vooral bedrijven die verlegen zitten om jong personeel”, vertelt wethouder Martin de Beer van Heerlen (VVD, arbeidsmarkt). Daarbij zitten bedrijven als Vos Company, Alle Kabels, Polygarde, Meander Zorggroep, Zuyderland, Gamma, McDonalds, Berden en Brasserie MijnStreek. „We willen die werkgevers en jonge werknemers met elkaar in contact brengen,” aldus De Beer.

Speeddates
Tijdens de bijeenkomst zijn ook scholen aanwezig. Via speeddates komen jongeren met mogelijke werkgevers in contact. In de workshop ‘Show your Skills’ krijgen ze tips voor het voeren van een succesvol gesprek. Verder zijn er activiteiten zoals graffiti, rapmuziek maken en kickboksen.

Het Jongeren Team Parkstad steunt jongeren met een uitkering die hulp nodig hebben voor het plannen van hun toekomst. Ze krijgen hulp bij het volgen en afronden van een opleiding en het vinden van werk. Het evenement vindt van 10:00 tot 15:00 uur  plaats in The Grand Student Hall (het voormalige Amrath Hotel) aan de Groene Boord. De ‘Beleefbus’ uit Kerkrade rijdt de hele dag rond om bezoekers op te halen vanuit alle Parkstadlocaties. Kijk voor meer info op www.jongerenteamparkstad.nl.

Door Frank Benneker
Heerlen