Agressieve wasbeer mogelijk nog niet gevangen

Afbeelding: Jean-Pierre Geusens

De dierenambulance Zuid-Limburg heeft maandagavond rond 23.00 uur een wasbeer gevangen. Maar volgens Marian van Keulen van de dierenambulance is het niet zeker dat het dezelfde wasbeer is die vorige week een vrouw heeft gebeten in Maastricht. De vrouw wilde de wasbeer wegjagen omdat hij haar konijn aanviel. "Dit kan zomaar een andere wasbeer zijn."

Van Keulen vertelt hoe ze het beestje heeft gevangen: "We kregen maandag een melding binnen dat er een wasbeer in een schuur zat waar ook konijnenhokken staan. Een van de konijnen is door de wasbeer aangevallen en opgegeten." De dierenambulance snelde er op af en wist de wasbeer met een vangstok te vangen. 

Volle buik
Het wasbeertje zit nu in het asiel te wachten op een nieuwe bestemming. Van Keulen: "Het gaat goed met hem. Hij heeft het hele konijn opgegeten dus zijn buik zit goed vol." Waar hij naar toe gaat is nog even afwachten. "De dierentuin wil hem niet hebben en weer in de natuur uitzetten heeft geen zin, dan moeten we hem straks opnieuw vangen." 

Er komen nog steeds meldingen binnen bij de dierenambulance. "Dus er lopen er nog zeker een paar rond in Maastricht." De vangkooi die vorige week werd uitgezet bij de vrouw die in haar hand was gebeten, is inmiddels weer opgehaald door de dierenambulance Zuid-Limburg.

Lees ook: Maastrichtse wasbeer nog op vrije voeten

Door Marianne Slegers
Maastricht