Kroongetuige Weerter autobranden ontkent betrokkenheid in hoger beroep

Afbeelding: Nederweert24

Kroongetuige Willem B. in de Weerter autobranden ontkent zijn betrokkenheid nu de zaak in hoger beroep dient. Dat bleek dinsdag bij het gerechtshof in Den Bosch waar hij bezwaar maakte tegen de vijf jaar celstraf die hij drie jaar geleden kreeg opgelegd.

Kroongetuige Willem B. (57) heeft dinsdag tijdens de zitting in hoger beroep zijn betrokkenheid ontkend bij een groot deel van de Weerter autobranden. Zijn verklaringen over de rol van het brein achter de branden Frans P. zijn gebaseerd op diens verhalen aan hem, zegt B. nu. Hij geeft aan destijds een deal met de politie te hebben gemaakt om te getuigen over P. om een lange celstraf te ontlopen.

Hoger beroep
Frans P. (50), het vermeende brein achter de brandstichtingen in Weert, is ook in hoger beroep gegaan tegen het vonnis van 30 maanden vanwege zijn bewezen betrokkenheid bij drie autobranden.

Lees ook: Oorzaak autobrand Weert moeilijk te achterhalen

De behandeling van zijn zaak is aangehouden omdat zijn advocaat verhinderd was, op 3 december zal het hoger beroep van P. nu behandeld worden. Het hoger beroep van Ricardo B. (25) vanwege zijn aandeel bij de autobrand van 27 januari 2012 op het Molenakkerplein in Weert is dinsdag net als dat van Willem B. wel behandeld.

Uitspraak volgt over twee weken.

Door Pieternel Kellenaers
Weert