'Misverstand' rond illegale bewoning camping Velden

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Op camping De Weerd in Velden vindt geen permanente bewoning plaats. Wel op een aanpalend perceel. Dat schrijft de familie Jacobs, eigenares van de camping, aan de gemeenteraad van Venlo.

De raad buigt zich woensdagavond over de wijziging van het bestemmingsplan om uitbreiding van de camping mogelijk te maken.

Illegaal
De coalitiepartijen EENLokaal en 50Plus hebben vragen gesteld over de camping. Volgens omwonenden zou er illegale, permanente bewoning plaatsvinden van vakantiehuisjes. Het gemeentebestuur ontkende dat en wees erop dat meerdere (onaangekondigde) controles hebben plaatsgevonden.

Oudere mensen
De familie Jacobs stelt dat sprake is van een misverstand. Zij heeft de camping in 2005 gekocht van de familie Minten, met uitzondering van een stukje grond met acht recreatiewoningen. De huisjes zijn verkocht of worden langjarig verhuurd, weet de familie Jacobs. Het gaat volgens haar niet om buitenlandse werknemers, maar oudere mensen. "De brievenbussen op de Weerdweg (nummer 24 tot en met 38) zijn van deze acht huisjes. Wij, als camping, hebben daar weinig mee van doen." Via de ingang van de camping kunnen ze naar binnen. "Ze hebben recht van overpad."

Door Peter Heesen
Venlo