Derde Vredeswandeling in Heerlen

Afbeelding: iStock

Heerlen neemt zondag voor de derde keer deel aan de Vredeswandeling. Deze ‘Walk of Peace’ wordt op verschillende plekken in de wereld gehouden tijdens de Week van de Vrede.

Het thema van de Vredesweek 2018 is ‘Generaties voor vrede’. De Walk of Peace is volgens initiatiefnemers, Vredesplatform Heerlen en Missionair Overleg Parkstad, een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.

Verhalen vertellen
Ans Houben van het Missionair Overleg Parkstad en Harrie Winteraeken van het Vredesplatform Heerlen verwoorden de uitnodiging tot deelname aan de Walk of Peace als volgt: “Laten we elkaar verhalen vertellen, jong en oud, over vroeger en nu, over hoe je het volhoudt, over wat je drijft, en wat je elkaar daarvan door wilt geven. Verhalen over grenzen van leeftijd, cultuur en geloof heen. Omdat we zo kunnen leren, wat vrede is, om ook in onze eigen omgeving actief bij te dragen aan een vreedzame samenleving.”

Bijdragen
De wandeling start om 14.00 uur bij de Vredeskapel aan de Akerstraat 35 Heerlen en duurt zo’n anderhalf uur (waarvan de helft van de tijd wandelen). Tijdens de Vredeswandeling leveren enkele mensen een korte bijdrage, onder wie Martin van der Weerden, docent Geschiedenis Bernardinuscollege en initiatiefnemer van de Stolpersteine in Heerlen. Aansluitend is in het zaaltje van café Pelt gelegenheid om na te praten.

Door Merel Visscher
Heerlen