Vluchteling (28) wint twee keer de Lotto in nog geen halfjaar tijd

Afbeelding: AD/Western Canada Lottery Corporation

De kans dat je de Lotto wint, is klein. De kans dat dat twee keer gebeurt, is nog veel kleiner. Toch overkwam het Melhig Melhig (28), een Afrikaanse vluchteling die naar Canada trok en daar liefst 2,6 miljoen euro won.

De man won dit jaar twee keer de hoofdprijs en dat in nog geen halfjaar tijd. Melhig viel de eerste keer in de prijzen in april; hij streek toen bijna 2 miljoen Canadese dollar (bijna 1,3 miljoen euro) op. Vijf maanden later was het opnieuw raak. De twintiger zag afgelopen augustus dankzij een kraslot zijn rekening groeien met opnieuw 2 miljoen Canadese dollar.

Nieuw huis
Met het geld dat hij de eerste keer won, kocht hij een huis in Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba, in het zuiden van het land. Melhig woont er samen met zijn gezin. "We hebben een mooie tuin en er zijn goede scholen in de buurt. Het is fantastisch", citeert de BBC de jongeman. Nauwelijks bekomen van die verandering, viel Melhig vijf maanden later opnieuw in de prijzen.

Hoofddoel
De twintiger wil met het geld een eigen zaak beginnen. Hij denkt aan een wasstraat of tankstation. Daarna wil hij opnieuw naar school. "Mijn hoofddoel is om te gaan studeren. Ik wil mijn Engels verbeteren en een nuttig vak leren, zoals houtbewerking. Ik ben nog jong", zegt de kersverse miljonair in een persbericht van de Canadese nationale loterij. "Je moet altijd nadenken over hoe je kan groeien", besluit hij wijs.

Door Redactie