Saneren asbest stadskantoor Heerlen kost zeven ton meer

Afbeelding: Google

De asbestsanering van het stadskantoorproject in Heerlen valt vooralsnog ruim zeven ton duurder uit dan begroot. Waar rekening was gehouden met 3,5 ton, gaat de gemeente nu uit van ruim één miljoen euro.

Het stadsbestuur hoopt dit bedrag terug te brengen. De kosten van asbestsanering in het aanpalende raadhuis zijn nog niet duidelijk. Het raadhuis wordt verbonden met het nieuwe stadskantoor en gemoderniseerd.

Tijdelijk
Op dit moment werken de ambtenaren in een tijdelijk stadskantoor aan de Putgraaf. Deze flat wordt gesloopt zodra het nieuwe, door het bureau van Francine Houben ontworpen gebouw klaar is. De bouw moet volgens plan komende zomer beginnen.

Door Siebrand Vos

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen