Zorgboerderij in klooster in Thorn loopt vertraging op

Het klooster aan de Hagenbroek in Thorn staat al enkele maanden te koop© John Peters

Het plan voor een zorgboerderij in het klooster Hagenbroek in Thorn loopt forse vertraging op. Aanvankelijk kondigde initiatiefnemer Pauline Wielders van Wielders en Co aan haar zorgboerderij op 1 september in bedrijf te zullen hebben. Dat is nu met maanden uitgesteld, blijkt uit navraag.

Rik van Hulst

Wielders, die het voormalige klooster wil gebruiken om er zo’n vijftien tot twintig mensen onder te brengen die zorg nodig hebben en niet op zichzelf kunnen wonen, is vaag over de redenen van uitstel. Volgens haar zou het te maken hebben met de dieren. Uitgebreid wil ze er niet op ingaan. "We moeten dingen in orde hebben. We zijn met de beesten bezig. Bel over twee maanden maar terug”, aldus Wielders.

PrincipeverzoekNavraag bij de gemeente Maasgouw leert dat Wielders haar zorgboerderij niet kan openen omdat ze nog geen principeverzoek heeft ingediend. Dat is nodig zodat de lokale overheid kan toetsen of haar plannen binnen het bestemmingsplan passen of dat deze eventueel moet worden aangepast. Voor de afwikkeling van een principeverzoek staat een termijn van acht weken. Gezien het feit dat het formele traject überhaupt nog niet loopt, is de kans klein dat de zorgboerderij over twee maanden wel opengaat.

Meest gelezen

Maasgouw

Gemeenteberichten