Jonge reumapatiënte fietst toertocht voor goed doel

Britt Theunissen Afbeelding: Katja Waltmans

Britt Theunissen (17) heeft jeugdreuma. Ze fietst zaterdag en zondag mee in de Mergelheuvelland 2-Daagse om geld in te zamelen voor onderzoek en begrip te vragen voor haar ziekte.

De sportieve Schinvelde deed eerder aan topsport. Ze moest daarmee stoppen nadat ze jeugdreuma opliep, waarschijnlijk door een tijgermug tijdens een reis door Indonesië. Eerder deed ze aan voetbal, zwemmen, hardlopen en taekwondo.

Behandeling
Door haar ziekte belandde ze in een rolstoel, maar dankzij goede medicatie en begeleiding van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is ze nu weer redelijk op de been. Daarom besloot ze de uitdaging aan te gaan om twee keer 90 kilometer te fietsen.

Door Geertjan Claessens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen