‘Kans op debuut Mlapa bij VVV groot’

Afbeelding: Laurens Eggen

In Doetinchem treft VVV zaterdagavond (18.30 uur) De Graafschap. Trainer Maurice Steijn kan net als tegen SC Heerenveen over een volledig fitte selectie beschikken.

"Laten we hopen dat het nog lang zo blijft”, telt de Haagse oefenmeester zijn zegeningen. In het duel met de Friezen was het debuut van Peniel Mlapa al aanstaande, maar kwam het er uiteindelijk door het uitvallen van Moreno Rutten (weer fit) niet van. "De kans is groot dat Penny minuten gaat maken”, zegt Steijn.

Ook Tino Sušic en Patrick Joosten zitten dicht tegen de basis aan, maar zoals gebruikelijk geeft Steijn zijn startende elf niet prijs.  "We hebben nu de luxe dat we per wedstrijd kunnen bekijken wie we nodig hebben.”

In de Graafschap ziet Steijn een fysiek sterke tegenstander die ook sterk is aan de bal. "Een ploeg die vergelijkbaar is met VVV. Wij hebben een jaar eredivisie-ervaring, maar De Graafschap is sterk aan het seizoen begonnen. We zijn aan elkaar gewaagd.”

VVV: (vermoedelijke opstelling); Unnerstall, Janssen, Promes, Röseler, Rutten, Van Ooijen, Post, Seuntjens, Grot, Opoku, Samuelsen.

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen