Alleen Räikkönen en Hamilton sneller dan Verstappen

Afbeelding: EPA

Red Bull wist in de eerste vrije training nog plek één en twee te bezetten, maar in de tweede training moesten Max Verstappen en Daniel Ricciardo toch terrein prijsgeven. Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton waren vijf tienden sneller dan de Red Bulls.

Räikkönen zette met 1.38,699 de beste tijd neer. Hij was elf duizendsten van een seconde sneller dan Hamilton. Verstappen volgde op 0,522 en was daarmee net iets sneller dan zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo.

Muur geraakt
De Duitser Sebastian Vettel kwam niet verder dan de negende tijd. De Ferrari-coureur was bijna twee seconden langzamer dan zijn Finse teamgenoot. Vettel raakte de muur en dook meteen weer de pits in. Hij kwam niet meer in actie in de tweede trainingssessie.

De tweede training stond vooral in het teken van de long runs, de racesimulaties. Hierin bleken de banden van Verstappen het zeer goed te houden. Wat de kwalificatie betreft was het gat met de Ferrari en Mercedes echter flink. Verstappen klaagde over de boordradio wel over een haperende motor. Op sommige punten van het circuit leek het vermogen van de Renault weg te vallen.

Poleposition?
"Het was absoluut geen slechte dag", vertelde Verstappen, eenmaal terug in de paddock, zwetend met een handdoek om zijn nek. "Voor ons chassis is dit een mooi rondje, voor onze motor niet echt. Maar we moeten ergens nog wel iets kunnen vinden, want de set-up was niet helemaal perfect. Maar of dat genoeg voor poleposition gaat zijn? Nee, dat denk ik niet."

Daarvoor vreest hij zoals altijd de Ferrari’s en Mercedessen die in de kwalificatie nog net even over iets meer vermogen kunnen beschikken. "Ik geloof niet dat we hier de eerste startrij gaan halen, maar we gaan het natuurlijk wel proberen. We moeten maar zien hoe dichtbij we kunnen komen."

Door Redactie/ANP