Te doen in: Heerlen en Hoensbroek

Bron © VIA Limburg

Powerpopband The Posies viert zijn 30-jarig bestaan vrijdag 12 oktober in de Nieuwe Nor. Afbeelding: KEXP

Op de wekelijkse Te Doen In-pagina in VIA Heerlen wordt een overzicht gegeven van evenementen die de komende week plaatsvinden. In de VIA-sectie op De Limburger Heerlen worden deze activiteiten ook vermeld.

HEERLEN
Oktoberfeest, Studentenverenigingen Volupia en BBE houden een Oktoberfeest op donderdag 11 oktober in sociëteit De Tijd. Aanvang is 21.00 uur.

Najaarskermis Vanaf vrijdag 12 oktober vindt in Heerlen-centrum, op de Bongerd en het Pancratiusplein, de Najaarskermis van Heerlen plaats.

Rocknight, In Muziekcafé de Tapperij speelt vrijdag 12 oktober de band MoToGoTo tijdens de Rocknight. Ze spelen een mix van rock’n roll, blues, rock en hardrock. Het optreden start om 22.00 uur en is vrij toegankelijk.

From Berlin with Love, Een reis door de wonderlijke wereld, van Bertold Brecht tot Hildegard Knef, van Marlene Dietrich tot Nina Hagen, van Broadway naar Berlijn. Vrijdag 12 oktober om 20.30 uur in het Parkstad Limburg Theaters. 

The Posies De powerpopband rond Jon Auer en Ken Stringfellow komt vrijdag 12 oktober vanaf 20:00 uur naar poppodium Nieuwe Nor. De band viert zijn 30-jarig bestaan en doet dat met een show vol nummers van hun bekendste platen Forsting on the Beater en Amazing Disgrace. Kaarten via www.nieuwenor.nl. 

Cliff Richard Live: 60th Anniversary Tour, Cliff Richard zit 60 jaar in het vak en geeft twee live optredens. Op vrijdag 12 oktober om 21.00 uur en op zondagmiddag 14 oktober om 15.00 uur vertoont Quatro Cinema het concert rechtstreeks op het grote witte doek. Kaarten kosten 15 euro inclusief consumptie.

High tea, In de Week tegen de Eenzaamheid nodigt Albert Heijn op vrijdag 12 oktober, van 13.30 tot 15.30 uur, klanten en buren uit voor een high tea. Mensen kunnen een praatje maken en een kop thee drinken.

Ilse DeLange, De Almelose zangeres komt zaterdag 13 oktober naar Heerlen voor een optreden in de Limburgzaal. Haar optreden staat in het teken van haar nieuwe cd ‘Ilse DeLange’. Voor het concert zijn geen kaarten meer, maar is wel nog plaats op de wachtlijst. Het optreden start om 20.30 uur.

Hardcore at Bluff, No Heavens, Absolve en Crooked Morality zijn drie bands uit de Mijnstreken. ze treden zaterdag 13 oktober vanaf 21.00 uur op in Café Bluff. 

Halloween Ponykamp, Zorgboerderij Het Heidehofke aan de Wagenschutsweg 53 in Heerlen houdt zondag 14 oktober een Halloweenparty met een speurtocht met figuranten en een lampionnentocht. Aanmelden is verplicht.

Tieëkezinge met Rob & Ben, Stichting Muziek Jong voor Oud heeft het tieëkezinge in een nieuw jasje gestoken. Zingen is enorm stimulerend voor de hersenwerking en daarnaast is het bewezen, dat zingen gelukkig maakt. Zondag 14 oktober zingen Rob en Ben van 14.15 tot 15.15 uur met de inwoners van Sevagram De Regenboog.

Appeltaartmatinee, Ivo Rosbeek, winnaar van de Jo Erens dialectprijs, zingt eigen liedjes tijdens het appeltaartmatinee in Theater Heerlen. Zondag 14 oktober vanaf 12.00 uur.

Kermisparty, Café d’r Klinge houdt zondag 14 oktober een Kermisparty vanaf 16.00 uur. Marces Friedrichs, Corina Sommer, Karel Verspaget en dj Nico treden op.

Snuffelmarkt, Scouting Pytheas houdt zondag 14 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur een snuffelmarkt in het scoutinggebouw. De opbrengst is volledig voor de jeugdleden. De toegang is gratis.

Klein Lourdes, De parochiekerk Molenberg-Heerlen maakt een eigen Lourdes, voor iedereen die de sfeer van het bedevaartsoord dichter bij huis wil beleven. De kerk is 12, 13 en 14 oktober versierd met een speciale Mariagrot. Voor de muziek zorgen Gezinskoor Heugem (vrijdagavond), familiekoor Young Spirit (zaterdagavond) en koor New Generation (zondagochtend). Op zondag 14 oktober draagt hulpbisschop Everard de Jong de mis op.

Laatste paar dagen, Een toneelstuk over de liefde die heel plotseling toeslaat. De voorstelling vindt dinsdag 16 oktober plaats in het Cultuurhuis vanaf 20.30 uur.

Mono, De Japanse band Mono staat woensdag 17 oktober in de Nieuwe Nor. De vier Japanners staan wereldwijd bekend om hun intense live-optredens. De avond kent tevens twee voorprogramma’s: celliste Jo Quail en post-metalband A Storm of Light. Het optreden wordt in samenwerking met de Oefenbunker gehouden. Aanvang is 19.30 uur. Kaarten kosten 20 euro.

Motogoto en Coen van Dam, Tijdens de americana en rootsnight bij Gasterie de Fabel spelen Motogoto en Coen van Dam. De avond is vrij toegankelijk op woensdag 17 oktober en begint om 20.30 uur.

Boekpresentatie, Judith Krasznai en Pauline Meijer presenteren hun nieuwe kinderprentenboek ‘Mama Mia’ woensdag 17 oktober om 14 uur in speelgoedwinkel de Lappemanj, Raadhuisstraat 68 te Heerlen.  Een voorlees- en tekenmiddag, geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.
 

HOENSBROEK
Lezing en workshop Ridder zonder Kasteel Op zondag 14 oktober komt schrijver Arend van Dam op bezoek. Hij gaat voorlezen uit zijn boek ‘Ridder zonder Kasteel’. Hij geeft ook een workshop over hoe je een historisch kinderboek schrijft. Aanmelden is niet nodig. Aanvang: 12.00 uur, deelname is gratis na betaling van de entree voor Kasteel Hoensbroek.

Limburg, Onbegrensd? Limburg, Onbegrensd? bestaat uit de tentoonstellingen Heers & Verdeel en DNA van Limburg. Weet jij hoe Limburg is ontstaan door de eeuwen heen? En wat de Limburgse DNA, die Limburgse identiteit nu eigenlijk is? Te zien tot en met zondag 13 januari in Kasteel Hoensbroek.

De Kangoeroeclub, Deze club is speciaal voor jongens en meisjes van 3 tot 6 jaar. Tijdens de trainingen maken de kinderen spelenderwijs kennis met (bal)sporten. De trainingen vinden plaats van 10.00 tot 11.00 uur op zaterdag 13 en 20 oktober in de gymzaal van het basisschool de Vlieger in Hoensbroek.

Wandelen, IVN Hoensbroek wandelt  woensdag 17 oktober in de  contreien van Noorbeek en de Voerstreek.  Er wordt om 10.00 uur vertrokken vanaf IVN-gebouw de Koningsbeemd.

Door Frank Benneker
Heerlen