Demonstratie? Link(s)e soep

Afbeelding: ANP

Soms is de hypocrisie van deugend Nederland bijna lachwekkend. In november blokkeerden 34 Friezen de snelweg A7 om bussen met demonstranten van Kick Out Zwarte Piet tegen te houden. Die waren op weg naar de landelijke intocht van de Sint in Dokkum.

Iedereen en zijn moeder blies van verontwaardiging over de actie van de Friezen. „De autoriteiten moeten ervoor zorgen dat wij onze stem kunnen laten horen”, klaagden de Pietenhaters.

Recht op demonstratie is inderdaad een groot goed en geldt zelfs voor de vervelende praktijken van Kick Out Zwarte Piet. Dat de Friezen nu voor de rechter komen, oké, valt dus wat voor te zeggen.

Maar dan. Vrijdag demonstreerde anti-islamgroepering Pegida bij de Ulu-moskee in Utrecht. Zo’n 150 islamitische jongeren bekogelden hen met eieren, blikken en glas. De demonstratie – waar een vergunning voor was – werd ‘vanwege de veiligheid’ subiet afgelast. Geen arrestaties. Nauwelijks ophef in de media – ook in De Limburger geen woord over de kwestie. Niemand die nu rept over recht op demonstreren, want ach, Pegida, en ach, die zielige moslims. Die hypocrisie dus. Over de heilige demonstratievrijheid – behalve voor rechts.

Geef ook jouw mening over dit onderwerp en stuur een mail naar De Limburger

 

 
Door Sjors van Beek