Boze eigenaar blokkeert pand voor failliete huurder

Afbeelding: Etienne Zegers

Fotograaf Frans Pieters kan zijn bedrijfspand in Susteren niet meer in. De verhuurder heeft de toegang geblokkeerd met een zeecontainer.

Pieters Photo Group is door de rechter failliet verklaard op aanvraag van de huurbaas, meldt WijLimburg. Onterecht, meent Pieters. Volgens zijn advocaat zou er een geschil zijn tussen de fotograaf en de verhuurder van het pand. En dat geschil zou de reden zijn van de faillissementsaanvraag en blokkade. Er is dan ook bezwaar aangetekend tegen het bankroet.

Portretten
Het bedrijf van Frans Pieters was jarenlang in Limburg, België en Duitsland actief op het gebied van portretfotografie op locatie. De onderneming maakte onder de naam Kids Profi Portrait fotoreportages bij warenhuizen en supermarkten. Het is overigens niet voor het eerst dat bedrijven van Frans Pieters failliet gaan. Kids Profi Portrait ging al eens in 2015 failliet. Tegelijkertijd gingen toen ook Pieters Photo Finishing Holland, Pieters Photo Finishing BV en Pieters Facilities BV failliet. Nu valt ook het doek voor de holding. In hoogtijdagen werkten meer dan 200 mensen voor eigenaar Frans Pieters.

Door Redactie
Echt-Susteren