Na vier jaar weer mannelijke giraf in GaiaZoo

Dierentuin GaiaZoo in Kerkrade heeft deze week een nieuw giraffenmannetje verwelkomd. Hij is afkomstig uit de Engelse Chester Zoo.

De 1,5 jaar oude en 400 kilo zware Narus, zoals hij heet, vergezelt nu de al aanwezige drie vrouwtjes, die het ruim vier jaar zonder mannelijk gezelschap moesten stellen sinds in 2014 de vorige overleed.

Fokken
In GaiaZoo leven nu dus weer vier Rothschild-giraffen, waarvan er nog maar circa 2000 in het wild leven. Narus zal volgens de dierentuin de komende tijd nog fors gaan groeien. Een volwassen giraf van zijn soort kan meer dan duizend kilo wegen. Uiteindelijk moet hij gaan fokken, maar hij is pas met vier jaar geslachtsrijp. Het is dus nog even wachten op nakomelingen, want ook de dracht duurt vervolgens nog eens vijftien maanden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen