Fabrizio maakt Maastrichtse versie van Bella Ciao

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bella Ciao, het Italiaanse strijdlied dat mateloos populair werd door de Netflix-serie La Casa de Papel, heeft nu ook een Maastrichtse versie.

Redactie

Fabrizio, bekend van zijn hits Sjiek is miech dat, Roetewisser en Bel Lando, toverde het oude lied om tot een hoempapa-carnavalskraker over Vespa's en fiësta's. Sinds het nummer dit weekend op YouTube werd geplaatst, is het al meer dan duizend keer beluisterd.

Casa de PapelBella Ciao, dat 'tot ziens schoonheid' betekent, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog populair als anti-fascistisch verzetslied. Het liedje is echter nog veel ouder. Afgelopen jaar raakte het weer in zwang dankzij de Spaanse hitserie La casa de papel, die op Netflix te zien is.

Lees ook: Fabrizio, de hitfabriek uit Maastricht

De hernieuwde populariteit leidde al eerder tot verschillende covers van het nummer. Zo maakte Mental Theo al een house-uitvoering.

De versie van Fabrizio is overigens niet de eerste Limburgse vertolking. Het Valkenburgse duo Ken & Bob ging hem afgelopen september voor:

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws