Venlo: geen extra geld BsGW

Afbeelding: iStock

De gemeente Venlo wil niet opnieuw geld uittrekken om een tekort van belastingdienst BsGW aan te vullen. Dat laat het gemeentebestuur weten.

De BsGW voert de belastinginning voor gemeenten in Limburg uit, waaronder de onroerendezaakbelasting (ozb). Door een wetswijziging is het eenvoudiger om bezwaar te maken tegen de vaststelling van de WOZ-waarde van de woning. Dat leidde tot een ‘hausse aan proceskosten’ sinds 2014, aldus BsGW.

Aanvullen
De belastingdienst vulde de tekorten de eerste jaren aan uit de reserves. Omdat die uitgeput raakten, werd vorig jaar besloten de reserves weer op peil te brengen. Vanwege de hoge proceskosten (1,3 miljoen euro) die BsGW in 2017 moest betalen, is echter weer fors ingeteerd op het eigen vermogen.

BsGW vraagt de aangesloten dertig gemeenten dan ook om een extra bijdrage van 433.000 euro. Voor Venlo gaat het om 43.000 euro. Wethouder Ad Roest van Venlo maakt bezwaar tegen het verzoek. Hij wijst erop dat BsGW efficiënter gaat werken en de komende jaren geld overhoudt. Volgens hem denken ook andere gemeenten er zo over.

BsGW komt volgende week met een reactie, zegt een woordvoerder.

Door Peter Heesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo