Verkiezingsavond Beekdaelen in Schimmert

Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

De verkiezingsavond van de nieuwe gemeente Beekdaelen wordt komende woensdag gehouden in het gemeenschapshuis in Schimmert. Vanaf 21.00 uur kunnen geïnteresseerde burgers en politici daar de presentatie van de verkiezingsuitslag live bijwonen.

Het gebeuren wordt ook via een livestream uitgezonden door de lokale zenders LOO-tv en Omroep Groot Nuth. Gedurende de avond zullen de resultaten van de zesentwintig stemlokalen binnendruppelen.

Het is na het verkiezingsdebat de tweede keer in korte tijd dat Beekdaelen voor een belangrijk gebeuren uitwijkt naar Schimmert, het dorp waar nota bene de meeste weerstand was tegen de herindeling.

Toeval
Volgens woordvoerder Nathalie Heerings van de gemeente is dat toeval: "Ik begrijp de gedachte, maar het is niet zo dat we de mensen in Schimmert nu extra willen pleasen. We hebben meerdere mooie locaties in Beekdaelen, maar gezien de ruimte, faciliteiten en de agenda bij andere gemeenschapshuizen kwamen we deze keer wederom in Schimmert uit. Voor onze variant op de nieuwjaarsborrel gaan we bijvoorbeeld naar Oirsbeek. Dus het varieert.”

Wilt u weten welke politieke partij uit Beekdaelen het beste bij u past? Vul onze kieswijzer in.

Door Ruben van Erp
Beekdaelen