Zwembad Nederweert blijft nog weken dicht na brand

Afbeelding: Nederweert24

Het Laco-zwembad in Nederweert, waar zaterdag brand woedde, blijft nog zeker twee weken dicht

Dat meldt Alwin Bultman, manager van zwembad Laco Merenveld aan de Winnerstraat.

Uitwijken
De groepen en activiteiten die gebruikmaken van het bad, worden ondergebracht bij de Laco-vestigingen in Heythuysen, Haelen, Panningen en Melick. Gasten uit de regio Asten-Someren kunnen uitwijken naar Geldrop, zegt Bultman. Hij verwacht dat de fitnesszaal in Nederweert binnen enkele dagen weer open kan. In de tussentijd kunnen de sporters terecht bij Laco in Heythuysen.

De brand ontstond in de machinekamer van het zwembad. Een Laco-medewerker ontdekte rond zes uur ’s middags sterke rookontwikkeling en sloeg alarm. In het zwembad was Duikteam Nederweert bezig. De duikers konden zich op een veilige plek omkleden, voordat ze naar buiten werden geleid. In het gebouw waren verder een groep gehandicapten, bezoekers van de fitnesszaal en een aantal mensen in het horecagedeelte aanwezig. "Ook zij werden kalm naar buiten gedirigeerd", zegt Bultman.

Complimenten
"De ontruiming is heel rustig verlopen. Van de brandweer hebben we complimenten gekregen dat we ons ontruimingsplan zo goed op orde hadden en dat het personeel zo top heeft gehandeld."

Omdat in het zwembad chemische stoffen opgeslagen liggen voor de behandeling van het zwemwater, werd de brand al snel opgeschaald naar grote brand. De brandweer had de brand snel onder controle, het rookvrij maken van het gebouw heeft nog geruime tijd geduurd.

In eerste instantie dacht Bultman binnen enkele dagen weer open te kunnen. Echter bij nader inzien bleek de schade zo groot dat heropening van het zwembad op zijn vroegst over enkele weken mogelijk is. "Het belangrijkste is dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan", aldus Bultman.

 

 

Door Leon Janssen
Nederweert