Spookrijder (19) uit Echt op vrije voeten

Afbeelding: iStock

De 19-jarige man uit Echt die zaterdagnacht werd opgepakt nadat hij in beschonken toestand spookrijdend door de Roertunnel reed, is donderdag vrijgelaten. Dat bevestigt advocaat Jules Heemskerk aan De Limburger.

De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Stopteken

De Echtenaar negeerde rond vier uur ’s nachts een stopteken van de politie in Sint Joost, bij de oprit van de A73. Hij reed daarna tegen het verkeer in de snelweg op, richting Nijmegen. De politie ging er met drie politieauto’s achteraan.

Botsing

Toen hij de tunnel uitkwam, keerde hij bij de oprit om en reed in de juiste richting de tunnel door, terwijl de agenten hem tegemoet kwamen rijden. De bestuurder raakte onderweg een andere auto, maar niemand raakte gewond.

Ter hoogte van Sint Odiliënberg zette de 19-jarige de auto stil op de vluchtstrook en sloeg te voet op de vlucht. Met behulp van een politiehond kon hij worden opgespoord en gearresteerd.

Aangifte

Agenten hebben aangifte gedaan tegen de Echtenaar. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Zijn advocaat Jules Heemskerk laat in een reactie weten dat hij betwijfelt of poging tot doodslag te bewijzen is.

Het Openbaar Ministerie kon gisteren niet antwoorden op vragen van deze krant.

Door onze verslaggever

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu
Echt-Susteren

Gemeenteberichten