André Rieu verkozen tot Ondernemer van het Jaar

Hij is verguld met zijn prijs, André Rieu. Hoewel hij zichzelf ,,geen ondernemer maar muzikant’’ noemt. Dat hij inmiddels een miljoenenimperium runt en verantwoordelijk is voor een orkest van circa 65 mensen, wuift hij weg. Ondertussen verkoopt hij meer cd’s dan giganten als Coldplay en Bruce Springsteen.

Thuis in Maastricht neemt de violist van wereldfaam de sculptuur in ontvangst, die hoort bij de titel Ondernemer van het Jaar 2018, een initiatief van de Limburger.

Geluk
Hoofdredacteur Roy op het Veld heeft geluk hem in Nederland te treffen, de stehgeiger is koud terug uit Sidney (Australië) en de volgende trip naar het Verenigd Koninkrijk staat alweer op stapel. Rieu heeft een hectisch tourschema; in de weinige vrije uren die strak worden bewaakt door zoon Pierre passen doorgaans geen interviews of werkbezoeken.

Lees ook: ‘Briljant wat hij doet’: André Rieu ondernemer van het jaar

Uitzondering
Voor De Limburger maakt André Rieu een uitzondering, niet in de laatste plaats omdat de lezers van de krant ook een belangrijke stem hebben gehad in zijn uitverkiezing. Die stemmen hebben samen met het juryoordeel geleid tot de uiteindelijke uitverkiezing van Rieu tot Ondernemer van het Jaar.

Imago
De innovatieve manier waarop hij de walsmuziek heeft ontdaan van het stoffige imago en de impact van zijn muzikale imperium op Limburg gaven daarbij de doorslag.

 

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →