Snelweg A2 weer open na dodelijk ongeval

Bij een ongeluk op de A2 is dinsdagochtend een persoon om het leven gekomen.

Het slachtoffer is rond kwart voor tien, ter hoogte van de afrit Kelpen-Oler, in botsing gekomen met een vrachtwagen. De overleden persoon was uit zijn auto gestapt, die hij op de vluchtstrook had geparkeerd. De A2 is afgesloten in de richting van Maastricht naar Weert.

De snelweg was een groot deel van de middag volledig afgesloten voor nader onderzoek. Er werden schermen gezet rond de plaats van het ongeluk. Het verkeer kreeg het advies om vanaf knooppunt Het Vonderen via de A73 om te rijden.  

Mensen uitgestapt
Automobilisten die vast stonden achter het ongeluk, keerden massaal om om vervolgens via de toerit Grathem de snelweg te verlaten. Politie regelde ter plekke het verkeer, zodat de auto’s veilig de Napoleonsweg op konden rijden. Vrachtwagens konden niet omkeren en stonden kilometers lang in een rij. Mensen stapten uit en stonden op de snelweg met elkaar te praten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen