Opgepakte Afghaanse vluchtelingen verbleven drie dagen in container

De Afghaanse vluchtelingen werden aangetroffen in een container met banden in Kaldenkirchen. Afbeelding: Track’88

Zes Afghaanse vluchtelingen verbleven drie dagen in een container met banden, voordat ze maandagavond in Kaldenkirchen bevrijd werden.

Dat verklaart een woordvoerder van de Duitse politie. Ze verborgen zich op 30 november in een goederentrein die halt hield op een station in Servië. De trein was op weg van Turkije naar Duitsland.

Verstekelingen

De trein stopte in Kaldenkirchen, het eindstation. Op industrieterrein VeNeTe, op de grens van Kaldenkirchen en Venlo, werden de containers uitgeladen. Medewerkers van één van de bedrijven op VeNeTe hoorden stemmen in een container. Ze waarschuwden de politie, die op haar beurt de brandweer inschakelde om de verstekelingen uit de container te bevrijden.

Het ging om zes jongemannen, in leeftijd variërend van 17 tot 23 jaar. Twee mannen waren in slechte conditie en werden in het ziekenhuis onderzocht. Uit voorzorg brachten ze daar ook de nacht door.

Griekenland

De politie verhoorde de hele groep dinsdag. Het bleek dat twee mannen eerder al asiel hadden aangevraagd in Griekenland en één in Hongarije. Zij moeten terug naar die landen. De andere drie vroegen dinsdagochtend in Duitsland asiel aan.

Door Peter Heesen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo