Man verwisselt autoband midden op A2, een dag na dodelijke aanrijding

Afbeelding: Rijkswaterstaat

Op de A2 bij de afrit Sint-Michielsgestel besloot een man woensdag ineens zelf zijn band te verwisselen.

Hierbij zat hij rustig op zijn knieën met zijn rug naar het langsrazende verkeer. Iemand van Rijkswaterstaat zag het gebeuren op de camera en heeft maatregelen genomen voor de veiligheid van de man.

Levensgevaarlijk
Rijkswaterstaat had een rood kruis gezet op de matrixborden boven de man. Daardoor moest het verkeer richting Den Bosch met 70 km/uur over de linkerrijstrook de ‘doe-het-zelf-wegenwacht’ voorbij rijden. Dat leek de man niet te deren. Hijj maakte zijn klusje gewoon af, met als gevolg een file van vijf kilometer.

Rijkswaterstaat benadrukt dat dit een levensgevaarlijke actie is. Ook al kun je zelf je band verwisselen, doe dat dan niet op de snelweg.

Overleden
Dinsdag deed zich op de A2 bij de afrit Kelpen-Oler nog een tragisch incident voor, waarbij een 70-jarige Belg werd geschept door een vrachtauto nadat hij zojuist een band van zijn auto had verwisseld. De man werd aangereden toen hij op de rijbaan stapte om zijn weg in de auto te vervolgen. Hij was op slag dood. ?Na het ongeluk moest de snelweg in de richting van Eindhoven over een traject van vijftien kilometer worden afgesloten.

Lees ook: Doodgereden man op A2 had zojuist band verwisseld

 

Door Sanne Sleutjes/redactie