Visa wordt grote sponsor vrouwenvoetbal bij UEFA

Afbeelding: iStock

Visa wil het vrouwenvoetbal verder helpen ontwikkelen. Het bedrijf, gespecialiseerd in digitale betalingen, heeft een zevenjarige sponsordeal met de UEFA gesloten. Visa is de eerste geldschieter van de Europese bond die specifiek het vrouwenvoetbal gaat steunen.

Charlotte Hogg, topvrouw van Visa Europa, weet dat in Europa al 21 miljoen meisjes en vrouwen voetballen. Ze hoopt met haar bedrijf een bijdrage te leveren aan de snelle groei van de sport. ,,We willen ondersteunen en stimuleren. We willen meisjes en jonge vrouwen inspireren, kansen geven en ervoor zorgen dat ze hun dromen najagen. Samen met UEFA willen we zo de aandacht vestigen op het vrouwenvoetbal. Bij Visa geloven we dat er overal acceptatie moet zijn: van het voetbalveld tot de directiekamer.“

Visa gaat zich in het vrouwenvoetbal op ieder niveau richten, van de Champions League en het EK tot aan de amateurs. Het bedrijf steunt ook een campagne die ertoe moet bijdragen dat voetbal in Europa de meest beoefende sport onder vrouwen en meisjes gaat worden.

‘Mijlpaal bereikt’

Nadine Kessler, hoofd vrouwenvoetbal bij de UEFA, ziet de sponsordeal als een nieuwe stap in de ontwikkeling van haar favoriete sport. ,,Het vrouwenvoetbal is altijd enorm waardevol geweest voor het voetbal en de maatschappij in het algemeen, maar nu hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt voor het vrouwenvoetbal en wat de sport te bieden heeft. Deze samenwerking bewijst dat het vrouwenvoetbal een nieuwe plek in het commerciële landschap heeft ingenomen.”

Door ANP

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen