Staatsloterij met megafoon op zoek naar twee Limburgse Mini-winnaars

Afbeelding: Staatsloterij

De Staatsloterij start een ultieme poging om twee Limburgse winnaars van een Mini te vinden. De twee kochten vorig jaar in Echt en in Simpelveld een oudejaarslot, maar ze hebben dik elf maanden later hun prijs nog niet opgehaald. Haast is geboden. Vanaf 1 januari is het lot ongeldig.

Martin Aerts van de gelijknamige drogisterij uit Echt verkocht een van de loten die recht geven op een Mini. „Voor de tweede keer op rij,” vertelt hij trots. „Die Mini van 2016 is wel opgehaald, die van 2017 niet.” Zaterdag kuipt Aerts’ zwager Theo achter het stuur van de nooit opgehaalde Mini voor een tocht door het dorp. Door een megafoon klinkt dan de oproep aan dorpsgenoten: kijk goed in de kast of daar nog een vergeten lot met nummer GJ 03267 ligt.

In Simpelveld doet medewerkster Sandra Packbier van de Read Shop zaterdag hetzelfde. Haar baas Ruud Krabbe zegt geen idee te hebben wie de gelukkige is die het lot met nummer AD 74346 kocht. „De kans is groot dat het iemand uit Simpelveld is, want we verkopen niet veel loten aan mensen van buiten het dorp,” stelt Krabbe. De tocht door beide dorpen zal een half uurtje duren. Krabbe: „Dan heb je heel Simpelveld ook wel gehad.”

Volgens de Staatsloterij zijn er landelijk drie van de 250 verlote Mini’s nooit opgehaald. Naast de twee in Limburg gaat het om een exemplaar in Nijkerk. Overigens worden ook geldprijzen niet altijd opgehaald. Vorig jaar alleen al is er voor 8,8 miljoen euro aan prijzengeld blijven liggen.

Door Paul Bots

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →