Basketballers Academie geven college in verdedigen

Afbeelding: iStock

Basketball Academie Limburg (BAL) boekte donderdagavond de tweede zege van het seizoen. Aris werd dik verdiend met 63-60 verslagen.

De ouverture zat vol spektakel. Driepunters van Schild, Simic en Wirjo en twee dunks van Washington zorgden voor vroeg vermaak in sporthal Boshoven. Mede dankzij een fanatieke verdediging werd een 21-13 tussenstand bereikt. Na de rust (31-29) putte BAL uit de verre worpen van Rosenmuller, Nossek en Wirjo. En na de derde dunk van de excellerende Washington mocht Aris bij 44-34 weer in de time-out.

Wat volgde was een levendig en hoogstaand duel waarin BAL de marge vergrootte naar 13 punten (49-36). Vlak voor het verstrijken van het derde kwart waren de gasten weer in de buurt (53-49). In het meeslepende slotkwart werd het duel vanachter de vrijeworplijn beslist.

Washington moest met 5 fouten naar de kant maar was wel man van de wedstrijd met 17 punten en 18 rebounds. Aris had nog de gelijkmakende driepunter in de vingers maar de bal ketste twee keer van de ring waarna een andere held van BAL - Elay Wirjo - zich op de bal liet vallen en de klok liet wegtikken.

Door Marcel Joosten