‘Vliegtaks wordt 7 euro, ongeacht reisbestemming’

Afbeelding: Roger Dohmen

De nieuwe Nederlandse vliegtaks wordt ongeveer 7 euro per ticket. Er komt ook een heffing voor vervuilende en herriemakende vliegtoestellen.

Dat meldden bronnen aan RTL Nieuws.

In tegenstelling tot eerdere plannen, komen er geen verschillende tarieven voor vluchten. De belasting wordt een bedrag, ongeacht de afstand van de reis. In de varianten die het kabinet eerder onderzocht kwam er 3,80 euro per passagier op de prijs voor vluchten binnen Europa en 22 euro bij intercontinentale vluchten.

Nu wordt er gekozen voor één tarief. ,,Onze voorkeur gaat uit naar een Europese belasting, dán heffing per vliegtuig, dan belasting per passagier’’, liet een woordvoerder van staatssecretaris Snel (Financiën) eerder al weten.

Het kabinet mikt op een invoering in 2021. Niet alleen om het milieu te helpen of geluidshinder te temperen, maar ook omdat anders een gat in de begroting ontstaat. De 200 miljoen euro die de taks jaarlijks oplevert, gaat meteen de schatkist in.

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen