Debuut-cd van philharmonie zuidnederland

Philharmonie zuidnederland tijdens een concert in Maastricht. Afbeelding: Harry Heuts

De philharmonie zuidnederland brengt in het kader van het vijfjarig bestaan haar eerste cd in een reeks van drie uit.

Op de eerste cd staat Prelude & Liebestod uit Tristan und Isolde van Wagner en de Vierde Symfonie van Tsjaikovski. Het orkest staat daarbij onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss.

De cd is vanaf vrijdag 14 december verkrijgbaar bij de Vriendenbalie van het orkest (tijdens concerten), via de site van platenlabel Fuga Libera (outhere-music.com), via klassiek.nl en bij boeken- en cd-zaken. De cd is ook te downloaden via Spotify, Apple Music en Deezer.

Stefan Rosu, intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland: „De philharmonie zuidnederland kijkt dit concertseizoen met trots terug op de eerste vijf succesvolle jaren waarin we een weg zijn ingeslagen waarin wij onderscheidend en uniek zijn. Het is tijd om ook een inter-nationaal publiek deze artistieke kwaliteit te laten beleven.”

Het orkest werkt hierbij samen met het in België gevestigde platenlabel ‘Fuga Libera’ en zal in eerste instantie drie cd’s met groot bezet symfonisch repertoire onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss uitbrengen. „Dat is op zichzelf al bijzonder”, zegt Rosu, „want platenlabels zijn tegenwoordig terughoudend met het aangaan van nieuwe verplichtingen. Fuga Libera zal de opnames op alle relevante streaming platvormen aanbieden. En dankzij de financiële ondersteuning van de Stichting Vrienden zullen wij de eerste drie cd’s echter ook fysiek kunnen aanbieden.”

Dubbele filosofie

Charles Adriaenssen, directeur-generaal van Outhere Music geeft aan dat het label Fuga Libera een dubbele filosofie heeft: “Enerzijds willen we net als elk label cd’s uitbrengen van bekende namen, anderzijds focussen we op regionale fenomenen. Ik vind het belangrijk om kwaliteit naar de mensen in de regio te brengen zodat ze betrokken kunnen zijn bij de cultuur, de muziek die uit hun leefgebied komt. En philharmonie zuidnederland staat midden in die regio.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen