Nieuwjaarsconcerten harmonie St. Caecilia en Venlona met Nienke Nasserian

Harmonie St.Caecilia en koor Venlona luiden traditioneel samen het nieuwe jaar in. Afbeelding: Karin de Jonge

De Venlose zangeres Nienke Nasserian zal op 8 en 9 januari haar medewerking verlenen aan de Nieuwjaarsconcerten van Harmonie St. Caecilia uit Blerick en Koninklijke Zangvereniging Venlona in Theater de Maaspoort.

Voor de harmonie wordt het de eerste editie onder leiding van Raf de Keninck. Het muziekkorps opent met de ouverture uit de opera Nabucco van Verdi. Soliste Nienke Nasserian zal vervolgens de aria uit Rossini’s Assepoester vertolken. De harmonie sluit het eerste deel van het programma af met ‘Der Einzugsmarsch’.

Eén van de pareltjes in het repertoire van Venlona is het poëtische ‘The Awakening’ van de bekende componist en arrangeur Joseph Martin, afkomstig uit het archief van dirigent Wim Schepers

Samen met de harmonie brengt het Venlose koor een tweetal stukken uit de eerste opera Oberto van Verdi. Verder voor de pauze het ontroerende ‘La Vergine degli Angeli’ uit de opera La Forza del destino, eveneens van Verdi, met Nienke Nasserian. Na de pauze wordt het programma van Venlona wat meer swingend en jazzy.

Kaarten à 25 euro zijn te koop bij Peters-Cabooter Mannenmode in Blerick, Parti Venlo, tuincentrum Leurs te Venlo en De Maaspoort. Bestellen kan ook via penningmeester@harmonie-caecilia.nl en op www.venlona.net. Gezien de grote belangstelling – alle voorgaande edities waren uitverkocht – is het raadzaam om tijdig tickets te bemachtigen.

Door Marcel van Lier
Venlo