VVV-coach Steijn kan vinger niet op zere plek leggen

VVV-coach Maurice Steijn. Afbeelding: ANP Pro Shots

Na de flinke dompers tegen Heracles en Feyenoord wacht voor VVV zondag (14.30 uur) FC Groningen in stadion De Koel. De ploeg van trainer Danny Buijs is na een zeer slechte start van het seizoen bezig aan een opmars. Groningen wist uit de laatste vier eredivisieduels maar liefst negen punten te pakken. Er werd alleen van Feyenoord met een minimaal verschil verloren (1-0).

„FC Groningen is een ploeg die gewoon in het linkerrijtje eindigt”, zegt VVV-coach Maurice Steijn. „Een ploeg met veel goede spelers die de trainer niet hebben laten vallen. Een goede zaak. Dat zie je vooral als er wordt gejuicht na een doelpunt. Dan lopen ze vaak naar Danny Buijs. Ze hebben de laatste wedstrijden laten zien waartoe ze in staat zijn.”

VVV kan tegen de nummer zestien van de eredivisie nog altijd niet beschikken over Roel Janssen, Danny Post en Ralf Seuntjens. Patrick Joosten is een vraagteken, Peter van Ooijen keert terug van een schorsing. Christian Kum, Johnatan Opoku en Tristan Dekker zijn ook inzetbaar.

VVV kreeg in de laatste vier competitiewedstrijden maar liefst twaalf doelpunten tegen. Steijn: „De manier waarop wij verdedigen is niet goed de laatste weken. We geven veel te makkelijk doelpunten weg. Je zag het al tegen Fortuna Sittard en AZ. Tegen Feyenoord kwamen we weer bepaalde afspraken niet na. Ik weet niet waar het aan ligt. Het is ook steeds iemand anders die de fout ingaat. Verdedigen is altijd ons stokpaardje geweest, maar dat is nu dus minder. Tegen Heracles hadden we zelfs met een grotere uitslag kunnen verliezen dan 4-1 en in De Kuip gaven we ook ontzettend veel weg.”

Steijn, Stan Valckx en Marco Bogers spraken vrijdag in De Koel met een delegatie van de KNVB, nadat VVV zich kritisch had geuit over de beslissing die de tuchtcommissie heeft genomen naar aanleiding van de schorsing voor Roel Janssen. „Het was een prima gesprek. Een goed initiatief van de KNVB om naar Venlo te komen. Er is veel begrip ontstaan van beide kanten. Ik ben blij dat we onze kant van het verhaal hebben kunnen vertellen”, aldus Steijn.

Vermoedelijke opstelling

Unnerstall; Van Bruggen, Röseler, Promes, Borgmann; Rutten, Van Ooijen, Susic; Opoku, Mlapa en Grot.

Komt dat Schot aflevering 18. Video: De Limburger

Door Qasim Hakim