’Vrouw ontsnapt aan ontvoerder in Maastricht’

Het Cörversplein in Maastricht, waar de Belgische weer opdook. Afbeelding: Harry Heuts

De politie heeft getuigen gehoord over een mogelijke ontvoering begin juli in Maastricht. De moeder van het slachtoffer zegt dat er een verdachte is. Die zou meer vrouwen hebben belaagd. De politie bevestigt dat het handelt om een zedenzaak.

De zaak kwam naar buiten via een oproep op Facebook van de Hasseltse Gudrun Bongaerts. Haar 21-jarige dochter was op 8 juli in Maastricht waar haar broer studeert.

Gif

Volgens Bongaerts werd haar dochter door een man in de val gelokt, opgesloten en kreeg ze gif toegediend. Ze kon ontsnappen en werd op het Cörversplein opgevangen door twee vrouwen met een Antwerps accent.

Bongaerts meldde dit verhaal op 5 december, met een oproep aan die twee vrouwen om zich te melden. Dat bericht werd 5000 keer gedeeld. ,,Er is een verdachte in voorlopige hechtenis en die getuigen hebben zich via via inderdaad gemeld”, zegt Bongaerts nu.

Aangiftes

Bongaerts postte op 5 december dat er nog drie aangiftes lopen tegen de man. ,,Inmiddels hebben zich nog meer slachtoffers gemeld, die niet op tijd konden vluchten.”

De politie in Maastricht bevestigt dat ze toentertijd direct ‘op de hoogte is gesteld.’ ,,Waarbij er inderdaad iets lijkt te zijn gebeurd in de richting van wat mevrouw beweert. Zedenonderzoeken vergen altijd veel tijd. Er zijn mensen gehoord. We kunnen niets zeggen over een verdachte.”

Door onze verslaggever