Sjoerd Ars stopt op 1 januari als voetballer

Sjoerd Ars heeft zijn afscheid als voetballer aangekondigd. De 34-jarige spits uit Didam stopt per 1 januari 2019 vanwege privéomstandigheden bij tweededivisionist De Treffers.

Hij kan voetballen bij de amateurclub uit Groesbeek niet meer combineren met zijn werk als technisch manager bij eredivisieclub Fortuna Sittard en zijn eigen bedrijf in zonnepanelen.

,,Dit is het enige juiste besluit, een die ik met pijn in mijn hart heb genomen”, vertelt Ars. ,,Het is gewoon niet meer te doen. Ik kom nu een paar uur in een dag tekort.”

Profcarrière

Ars beëindigde afgelopen zomer al zijn profcarrière. In zijn laatste jaar promoveerde hij met De Graafschap naar de eredivisie. Bij De Treffers speelde hij dit seizoen alle veertien competitieduels, daarin scoorde de aanvaller vijf keer.

Hij heeft meer dan 400 wedstrijden en 189 doelpunten in het betaald voetbal op zijn naam. In het kampioensjaar van NEC, seizoen 2014-2015, kroonde hij zich tot topscorer van de eerste divisie met 28 goals. De jeugdspeler van DVC’26 en Feyenoord kwam verder uit voor RBC Roosendaal, PEC Zwolle, NAC, Szombatheliy Haladás (Hongarije), het Bulgaarse Levski Sofia, Chinese Tianjijn Teda en Karsiyaka en Konyaspor uit Turkije.

Door Door De Gelderlander/Dominique Pichel