Oude Ambachten, cultuur en natuur in de Heemtuin Malden

Het muziekduo zorgt voor de culturele component

Heemtuin Malden presenteert zondag 16 december van 12.00 tot 16.00 een middag rond oude ambachten, cultuur en natuur. In dit kader staan voor jong en oud talrijke activiteiten op het programma.

Mandenvlechter Johan van Deelen laat in het heemhuis zien hoe van natuurlijke materialen als wilg, rotan en riet vogelhuisjes gevlochten worden. De door hem gemaakte vogelhuisjes en manden zijn tevens te koop. Verder geeft een afvaardiging van de Witte Molen uit Nijmegen acte de présence. die dagelijks als biologische molen in bedrijf is. Bij deze stand is informatie verkrijgbaar over het biologisch assortiment en kan ook een aantal producten worden gekocht. Kinderen kunnen met een kweernmolen zelf malen en ervaren hoe molenstenen werken. Tenslotte kunnen ze zelf een molentje in elkaar knutselen.

Het muziekduo De Vaganten (met Roger Daemen en Hans Titulaer) zorgt met een act om 13.00 en 15.00 uur voor de culturele component. Het tweetal brengt volksmuziek, liederen en melodieën uit de Lage Landen ten gehore, met uitstapjes naar Spaanse, Italiaanse en andere volksmuziek. Verhalenverteller Jack Stoop brengt om 13.30 en 15.30 uur enkele spannende verhalen ten gehore. Heemtuingids Loes van der Meij verzorgt om 14.00 u. een rondleiding door de heemtuin met als thema ‘Natuur in de winter’.

Voor de inwendige mens is koffie, thee, chocomel en iets lekker te snoepen verkrijgbaar. De Heemtuin Malden aan de Bosweg 8a in Malden is van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Klik hier voor meer informatie.

Door Henk Schmitz