Extra servicepunten nieuwe gemeente in Schimmert en Doenrade

Afbeelding: Gemeente Beekdaelen

Beekdaelen opent kort na de start van de fusiegemeente extra servicepunten in Schimmert en Doenrade. Bewoners kunnen hier informatie halen en zelf zaken digitaal regelen.

De informatiepunten in de bibliotheek in de brede school van Schimmert en gasterie Dobbelsteyn in Doenrade komen naast de informatiepunten in de drie gemeentehuizen in Nuth, Schinnen en Schinveld. Ze gaan op proef open voor een half jaar vanaf op 7 januari, voor een beperkt aantal uren.

Daarnaast kunnen bewoners klachten en meldingen van bijvoorbeeld slecht wegdek, kapotte verlichting of zwerfvuil doorgeven via telefoon, website of de app Fixi. Voor vragen over zorg, hulp, begeleiding, sociaal vervoer en burgerinitiatieven heeft de nieuwe gemeente een aparte website en een mailadres ingericht: beekdaelensociaal.nl.

Digitaal

De maatregelen passen in het voornemen de bewoners van de nieuwe gemeente meer zaken zelf te laten regelen, liefst digitaal. Beekdaelen wil ook zorgen dat burgers paspoort en rijbewijs aan huis kunnen laten bezorgen. Daarnaast moeten dorpsraden en burgerinitiatieven ervoor zorgen dat bewoners meer het heft in eigen hand nemen om hun wensen te realiseren.

Beekdaelen wil zich op maandagavond 7 januari presenteren tijdens een nieuwjaarsreceptie in De Oirsprong in Oirsbeek. Bewoners krijgen hiervoor persoonlijk een uitnodiging in de bus. Ze krijgen dan een ‘tour’ door hun nieuwe gemeente en kunnen daarna kennismaken met het nieuwe gemeentebestuur.

Overigens zijn de gemeentehuizen gesloten vanaf vrijdag 21 december tot vrijdag 4 januari.

Door onze verslaggever
Beekdaelen