Jurandy T. bekent moord op Sven Prins en noemt medeverdachte onschuldig

Sven Prins werd op 25 september 2015 in zijn woonplaats Brunssum van het leven beroofd. © Bas Quaedvlieg

Jurandy T. (34), die tot levenslang is veroordeeld voor de liquidatie van Sven Prins in Brunssum, heeft bekend dat hij op de avond van de moord op de auto van het slachtoffer heeft geschoten. Hij pleit medeverdachte Sergio K. vrij.

Jos Emonts

Volgens T. heeft K. niet met hem en Xionel B. in de auto gezeten. De tweede schutter, die de fatale schoten op Prins zou hebben afgevuurd, was iemand anders. Zijn naam zegt T. niet te kennen.

Dat bleek woensdag tijdens een tussentijdse behandeling van het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. T. was vanwege een griep niet aanwezig. Jurandy T. heeft Xionel B. aangewezen als chauffeur van de auto van waaruit Prins en een mede-inzittende op 25 september 2015 onder vuur zijn genomen. B. blijft bij zijn ontkenning. De rechtbank Limburg heeft de twee medeverdachten van T. veroordeeld tot dertig jaar cel.

Onschuldig

„Ik heb vanaf het eerste moment gezegd dat ik niets met deze zaak te maken heb, en toch zit ik nog steeds hier”, zei Sergio K. tegen het gerechtshof. Dat wees het verzoek van advocaat Mark Nillesen om de detentie van zijn cliënt op te heffen af. Voordat de zaak in 2019 verder gaat, moeten onder anderen de drie verdachten opnieuw als getuigen worden gehoord.

T.’s advocaat Serge Weening kondigde in oktober al aan dat zijn cliënt openheid van zaken zou gaan geven. Tot dan hield Jurandy T. de kaken stijf op elkaar. T. heeft zijn rol bij het dodelijk geweld onlangs opgebiecht bij de onderzoeksrechter.

Xionel B.

Hij zou op die voor Prins fatale avond zijn opgepikt door Xionel B. Onderweg zouden ze de auto met daarin Sven Prins zijn tegengekomen. Prins zou een wapen hebben getoond. Op het moment dat T. schoten meende te horen, zou hij met de kalasjnikov hebben gevuurd. T. zegt dat de onbekende bijrijder eerst met een pistool heeft geschoten. Hij zou later een nieuw magazijn in de kalasjnikov hebben gedaan en daarmee de dodelijke schoten hebben gelost.

Wilde achtervolging

De 30-jarige Sven Prins werd op 25 september 2015 op de grens van woonplaats Brunssum en Heerlen van het leven beroofd na een wilde achtervolging in een woonwijk in Brunssum waarbij veel schoten vielen. Een vriend die naast hem in de auto zat, bracht het er levend van af. De verdachten wordt hiervoor poging tot moord verweten. Waarschijnlijk was een conflict om drugs aanleiding voor het geweld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten