Furby, de Kesselse kat met een eigen Instagramaccount

Furby de Perzische kat heeft heel wat wensen, die baasje Lynn hem niet kan ontzeggen. Afbeelding: Stefan Koopmans

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: de fotogenieke Perzische kater Furby.

Je hebt bijzondere katten en heel bijzondere katten. Furby (6) uit Kessel valt in de buitencategorie: extreem bijzondere kat. De fraaie Perzische kater heeft namelijk zijn eigen Instagramaccount. Daar zie je hem in zijn dagelijkse gekke kwartiertje op topsnelheid over het laminaat van bazin Lynn Wulms (24) roetsjen.

„Het is echt een heel karaktervol beestje. Hij vertikt het bijvoorbeeld om ’s nachts beneden te slapen. Hij wil per se bij mij en mijn vriend op bed. We wilden dat niet, maar dat was niet vol te houden. Hij bleef aan de deur krabben en keihard mauwen op zo’n vragende manier. O ja, hij heeft ook al een paar banken stuk gekrabd.” Toch wil Lynn Furby voor geen goud missen.„Mijn vriend vroeg ‘als je moest kiezen, voor wie kies je dan, voor mij of Furby?’ Ik kon het niet zeggen. Erg hè? Gelukkig hoef ik die keuze nooit te maken!”

 

Meedoen? Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar l-magazine@delimburger.nl

Door L-magazine
Peel en Maas