Locomotief knalt door stootblok op station Venlo en vliegt in brand

Een Duitse locomotief is vrijdagmorgen vroeg door een stootblok op het station van Venlo gereden. Daarbij werd een gasleiding geraakt, waardoor een flinke brand ontstond.

Video: David Dunnaway

Het ongeluk gebeurde rond zeven uur ter hoogte van de Sloterbeekstraat in hartje Venlo. Vanwege de locatie schaalde de brandweer meteen op. 

Geen gewonden
Aan de locomotief waren geen andere treinstellen gekoppeld. De machinist kwam volgens de woordvoerster van de brandweer met de schrik vrij en verder vielen er ook geen gewonden.

Het vuur woedde tot ongeveer acht uur, toen medewerkes van het gasbedrijf de gastoevoer hadden uitgeschakeld.Om 08.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Brandweerlieden en veiligheidsmedewerkers doen nog onderzoek ter plekke.

Treinverkeer opgestart
Het treinverkeer rond Venlo is weer opgestart. ProRail laat weten dat de locomotief waarschijnlijk dit weekend pas zal worden geborgen. In verbrand met de inzet van hulpdiensten werd het treinverkeer rond Venlo tijdelijk platgelegd.

Jaar eerder ook al
Bijna precies één jaar geleden ging het ook al mis op het rangeerterrein in Venlo. Toen botste een locomotief op een goederentrein, waardoor die ontspoorde. Het treinverkeer was daardoor lange tijd ontregeld.

Lees ook: Geen treinverkeer mogelijk rond Venlo door botsing op spoor

Locomotief knalt door stootblok op station Venlo en vliegt in brand
Foto: David Dunnaway
Locomotief knalt door stootblok op station Venlo en vliegt in brand
Foto: David Dunnaway
Door Redactie
Venlo